Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni.
Dynię wydrążyć, pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na blasze. Skropić oliwą i piec (ze skórką) aż zmięknie.
Marchewki, pietruszki, cebule,czosnek, pora, ziemniaki i kawałek imbiru obrać. Marchewki, pietruszki oraz pora pokroić w plasterki, ziemniaki w kostkę, a cebulę w piórka. Czosnek, imbir i papryczkę chilli drobno posiekać (pamiętając o usunięciu bardzo ostrych pestek)
W garnku rozgrzać kilka łyżek oliwy. Wrzucić pokrojone warzywa. Dodać przyprawy i chwilę podsmażyć. Zalać wodą – tak, aby przykryć wszystkie warzywa i gotować do miękkości.
Upieczoną dynię obrać i pokroić w kostkę. Dodać do gotującej zupy, kiedy pozostałe warzywa zmiękną.
Pod koniec gotowania dodać sok z cytryny oraz mleko kokosowe.
Zblendować na gładki krem, zagotować. Jeśli krem jest zbyt gęsty, dolać wody.
Zupę z dyni serwować z kawałkami niebieskiego sera i pestkami granatu, opcjonalnie kromką ciabatty.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0