Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szparagi myję, odrywam końce mniej więcej na wysokości 1/3 szparaga. Odcinam główki, tnę na kawałki. Główki odkładam na bok.
Szparagi podlewam gorącym wywarem (powinno być go tyle, żeby przykrył szparagi, ale nie za dużo, bo zupa ma mieć konsystencję kremu po zmiksowaniu). Gotuję 15 minut na małej mocy płyty.
Pod koniec gotowania w osobnym garnuszku zagotowuję trochę wody, wrzucam na wrzątek główki szparagów, po 2 minutach gotowania odcedzam i przelewam zimną wodą. Odkładam na bok.
Kiedy szparagi będą miękkie, zestawiam zupę z kuchenki, dodaję główki szparagów (kilka odkładam do dekoracji), miksuję na gładki krem.
Dodaję serek mascarpone, jeszcze raz miksuję na małych obrotach.
Zupę podaję z pesto miętowym, kleksem jogurtu greckiego i grzankami.
Do małego pojemniczka blendera wrzucam umyte listki mięty, dodaję oliwę i przepuszczony przez praskę mały ząbek czosnku.
Miksuję do uzyskania jednolitej konsystencji.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0