O nas

Agata

W mojej kuchni zupy to nie tylko dania obiadowe, ale często też kolacja i śniadanie. Zdarza się też, że na kuchence bulgocze w dwóch garnkach na raz, bo nie mogę się zdecydować, czy wolę krem z selera czy zupę selerową z ryżem!

Sąsiedzi coraz częściej zaglądają do mnie z pytaniem „Jaką zupę dziś jemy?”, a ja mieszam smaki, przyprawy, sięgam po nowe składniki i wyczarowuję coraz to nowe przepisy dla nich, dla rodziny i dla czytelników!

Ania

Uwielbiam chodzić po lokalnych targach i bazarach w poszukiwaniu najlepszych warzyw i owoców, z których potem rodzą się wyjątkowe pomysły na pyszne i zdrowe zupy. Ale tradycyjne, sezonowe smaki to nie wszystko! Przyjaciele i znajomi uwielbiają wpadać do mnie na miskę zupy – wiedzą bowiem, że na bieżąco śledzę festiwale kulinarne i testuję menu w restauracjach, czerpiąc inspiracje pełną garścią. Egzotyczne przyprawy, nowe smaki, przepisy na nietypowe połączenia – w mojej kuchni zupy to prawdziwa wycieczka dookoła świata.

A do posiłku każdy gość może wybrać sobie wyjątkową łyżkę… Mam ich całą kolekcję!

Tomek

Rodzina, dom, kuchnia i smakowanie życia… chcę, aby właśnie te przyjemności wypełniały coraz więcej mojego czasu. Dlatego pasjonuje mnie gotowanie dla mojej rodziny. Szczególnie, że w kuchni mam małego pomocnika w postaci trzyletniej córci, a moja żona Ala nie je mięsa! Gotowanie dla wymagających, zdrowo i kolorowo, to wyzwanie i okazja do tworzenia coraz ciekawszych przepisów, także na zupy.

Dobry przepis to według mnie taki, dzięki któremu mniej czasu spędzisz przy garach, a więcej na zajadaniu się pysznościami!