Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewki i pietruszki obrać i pokroić na mniejsze części.
Kawałek selera oraz ząbki czosnku obrać. Pora dokładnie umyć.
Jeśli dysponujemy kuchenką gazową, cebulę (w łupinach) położyć na palniku i krotko opalić ją płomieniami (max. 2 minuty). Można to zrobić także za pomocą ręcznego planika.
Tak przygotowane warzywa przełożyć do garnka, dodać ziele angielskie oraz liście laurowe, zalać wodą, aby przykryła wszystkie składniki. Gotować na małym ogniu.
W międzyczasie ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Ogórki zetrzeć na tarce – na grubych oczkach.
Kiedy gotujące się warzywa będą półmiękkie bulion przecedzić. Marchewki i pietruszki pokroić w półksiężyce i wraz z pokrojonymi w kostkę ziemniakami dodać z powrotem do bulionu.
Opakowanie Zupy Ogórkowej rozmieszać w 400 ml zimniej wody, dodać śmietanę, całość dokładnie wymieszać i dolać do zupy, kiedy ziemniaki będą już miękkie.
Na koniec dodać utarte na tarce ogórki, ew. marynowane cebulki, które nadadzą zupie ciekawego aromatu oraz drobno posiekany koperek.
Całość doprawić solą i pieprzem do smaku.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0