Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa na co dzień – jaka musi być? Szybka i prosta, żeby można ją było przygotować jeszcze przed wyjściem do pracy albo zaraz po powrocie (bez stresu, że domownicy w tym czasie pomrą z głodu). I pyszna, bo przecież nie jemy tylko po to, by przeżyć :) Taka jest zupa brokułowa z ryżem jaśminowym i koperkiem.
Właściwie zupa brokułowa z ryżem robi się sama – w kuchni nie musi być nikogo do pomocy. Ale przy stole na pewno zgromadzi się komplet domowników! :) Smacznego 🙂
Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach, por kroimy w cienkie plasterki i siekamy.
Krok 2
10 min
Podduszamy warzywa ma maśle, dorzucając dwie gałązki koperku.
Krok 3
5 min
Dodajemy 1 l wody, zagotowujemy.
Krok 4
10 min
Dodajemy przepłukany na sicie ryż, ponownie zagotowujemy, dodajemy kostkę rosołu drobiowego WINIARY, brokuła podzielonego na małe różyczki i gotujemy 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy połowę posiekanego koperku.
Krok 5
10 min
Zestawiamy garnek z zupą z kuchenki, odstawiamy pod pokrywką na 10 minut.
Krok 6
2 min
Zupę brokułową z ryżem zabielamy śmietaną, podajemy z koperkiem.
Krok 1
z
6
Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach, por kroimy w cienkie plasterki i siekamy.
Krok 2
z
6
Podduszamy warzywa ma maśle, dorzucając dwie gałązki koperku.
Krok 3
z
6
Dodajemy 1 l wody, zagotowujemy.
Krok 4
z
6
Dodajemy przepłukany na sicie ryż, ponownie zagotowujemy, dodajemy kostkę rosołu drobiowego WINIARY, brokuła podzielonego na małe różyczki i gotujemy 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy połowę posiekanego koperku.
Krok 5
z
6
Zestawiamy garnek z zupą z kuchenki, odstawiamy pod pokrywką na 10 minut.
Krok 6
z
6
Zupę brokułową z ryżem zabielamy śmietaną, podajemy z koperkiem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0