Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tradycyjna zupa buraczkowa to kolejny klasyk kuchni polskiej. Młode buraczki można pokroić w kosteczkę lub talarki i ugotować bezpośrednio w zupie. Poza sezonem na młode warzywa, aby buraki zachowały swój kolor, warto ugotować je osobno i w łupinkach – potem wystarczy buraki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do zupy. Zupa buraczkowa rozgrzeje Was w chłodne, jesienne wieczory. Smacznego!
Buraczki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy na gotujący się wywar.
Krok 2
7 min
Marchewkę, pietruszkę i seler myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, oddajemy do garnka z buraczkami.
Krok 3
2 min
Dodajemy do garnka z zupą pokrojone w kostkę ziemniaki, ząbki czosnku w łupinkach oraz świeże zioła i por związane nicią przeznaczoną do celów kulinarnych (zioła można też związać liściem pora).
Buraczki myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy na gotujący się wywar.
Krok 2
z
8
Marchewkę, pietruszkę i seler myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, oddajemy do garnka z buraczkami.
Krok 3
z
8
Dodajemy do garnka z zupą pokrojone w kostkę ziemniaki, ząbki czosnku w łupinkach oraz świeże zioła i por związane nicią przeznaczoną do celów kulinarnych (zioła można też związać liściem pora).
Komentarze 0