Zupa gulaszowa z pieczarkami to świetny przykład dania jednogarnkowego, którym z łatwością wykarmisz całą gromadę głodomorów. To treściwa, gęsta zupa, która jest wyjątkowo rozgrzewająca i satysfakcjonująca. Doskonale sprawdzi się w chłodniejsze, deszczowe dni. Zupę gulaszową z pieczarkami z łatwością urozmaicisz ulubionymi warzywami i przyprawami, dzięki czemu za każdym razem będzie wyjątkowa.
W zależności od sezonu, do zupy gulaszowej z pieczarkami możesz dodać dowolne warzywa, jakie tylko lubisz! Doskonale sprawdzą się nie tylko pomidory czy marchew, ale nawet dynia, kukurydza, czy warzywa strączkowe! Przygotowany z dużą ilością warzyw kolorowy bogracz z pieczarkami będzie niezwykle apetyczny, a zarazem pełen składników odżywczych. Warto wykorzystać warzywa, które zalegają nam w lodówce, dzięki czemu się nie zmarnują. Masz w lodówce kawałek cukinii, kawałek pora, czy garść fasoli i nie wiesz, co z nich przygotować? Dodaj je do zupy! Użycie ulubionych warzyw pozwoli ci dostosować posiłek do własnych upodobań.
Zupa węgierska z pieczarkami może być przygotowana na wiele sposobów. Łopatkę wieprzową możesz zastąpić w przepisie innym mięsem. Zupa gulaszowa z kurczakiem będzie lżejsza i sprawdzi się dobrze nawet w cieplejsze dni, natomiast zupa gulaszowa z szynki lub ze schabu będzie nieco bardziej sycąca. Niezależnie od wybranego rodzaju mięsa, należy je odpowiednio przygotować, aby było miękkie i pełne smaku. Najpierw trzeba je podsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, co zapewni mu odpowiedni kolor i wydobędzie smak. Duszenie go następnie w zupie sprawi, że będzie miękkie i delikatne, a i sama zupa nabierze odpowiedniego aromatu. Sprawdź nasz przepis i przygotuj pyszną zupę gulaszową z pieczarkami!
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Komentarze 1