Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krem z buraków z mlekiem kokosowym to zupa, której podstawę stanowią nasze polskie buraki. Za sprawą mleka kokosowego zyskują one nowe oblicze. Gęsty i aksamitny krem z buraków z mlekiem kokosowym i z dodatkiem jesiennych jabłek to propozycja także dla najmłodszych głodomorów. Niech nie zmyli Was intensywny kolor! Zupa jest wyjątkowo delikatna, a jej konsystencja pozwala na zabawę z dekoracją. Fantazyjne kleksy śmietany zachęcą do jedzenia nawet najbardziej wybrednych.
Spróbuj też innych zup z mlekiem kokosowym lub kokosem:
Buraki wyszorować, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zawinąć w folię aluminiową, piec przez około godzinę.
Krok 3
6 min
W międzyczasie cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek i imbir obrać i pokroić na mniejsze kawałeczki.
Krok 4
5 min
Na patelni rozgrzać olej kokosowym, zeszklić na nim cebulę wraz z imbirem i czosnkiem.
Krok 5
3 min
Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w cienki paseczki.
Krok 6
6 min
Upieczone buraki obrać, cienko pokroić i wraz z jabłkiem dodać do zeszklonych cebuli, czosnku i imbiru. Całość krótko przesmażyć, a następnie przełożyć do większego garnka.
Krok 7
3 min
Dolać mleko kokosowe i zmiksować na gładki krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, dolać wody do uzyskania preferowanej konsystencji.
Krok 8
5 min
Doprawić solą i pieprzem do smaku i zagotować.
Krok 9
1 min
Krem z buraków z mlekiem kokosowym doskonale prezentował się będzie udekorowany kleksami śmietany.
Krok 1
z
9
Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni.
Krok 2
z
9
Buraki wyszorować, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zawinąć w folię aluminiową, piec przez około godzinę.
Krok 3
z
9
W międzyczasie cebulę obrać i pokroić w piórka. Czosnek i imbir obrać i pokroić na mniejsze kawałeczki.
Krok 4
z
9
Na patelni rozgrzać olej kokosowym, zeszklić na nim cebulę wraz z imbirem i czosnkiem.
Krok 5
z
9
Jabłko umyć, obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w cienki paseczki.
Krok 6
z
9
Upieczone buraki obrać, cienko pokroić i wraz z jabłkiem dodać do zeszklonych cebuli, czosnku i imbiru. Całość krótko przesmażyć, a następnie przełożyć do większego garnka.
Krok 7
z
9
Dolać mleko kokosowe i zmiksować na gładki krem. Jeśli zupa będzie zbyt gęsta, dolać wody do uzyskania preferowanej konsystencji.
Krok 8
z
9
Doprawić solą i pieprzem do smaku i zagotować.
Krok 9
z
9
Krem z buraków z mlekiem kokosowym doskonale prezentował się będzie udekorowany kleksami śmietany.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0