Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kremowa zupa z selera naciowego to jedna z tych błyskawicznych zup, która smakuje tak, jakby poświęciło się jej zdecydowanie więcej uwagi, niż naprawdę wymagała. Wystarczy kilka gałązek selera, por, cebula dymka, kilka ziemniaków, mała szczypta soli i
dużo świeżo obtłuczonego lub grubo zmielonego czarnego pieprzu. I to naprawdę wszystko. Jedyne, co jeszcze trzeba zrobić, to pokroić warzywa, przesmażyć z łyżką oleju w rondlu, podlać wodą i gotować 15 minut.
Można dodać także świeże zioła i razem z nimi zmiksować zupę na gładki krem. Posypać tłuczonym pieprzem, podać z grzankami lub bruschettą. Nic więcej. I nic więcej nie trzeba o niej pisać. No może jeszcze tylko to, że jej główny składnik, seler naciowy,
ma więcej witaminy C niż cytrusy i sporo innych cennych witamin i minerałów. Nic, tylko chrupać i gotować kremowe zupy.
Komentarze 0