Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zupa migdałowa z płatkami migdałów to jedna z tych zup, na które czekam cały rok. I choć nie jest to specjał pochodzący z regionu, w którym się urodziłam i wychowałam, trafiła do naszego domu za sprawą gości z Kresów, którzy odwiedzili mój dom rodzinny w pewne święta. Od tego czasu zupa została już z nami na każde święta.
Podawana na ciepło lub zimno zupa migdałowa jest mocno słodka, z aromatem pomarańczy i cynamonu. Jeśli chcesz, żeby była bardziej sycąca, dodaj do niej odrobinę ryżu. Co ciekawe, dzieciaki wolą miskę takiej zupy zamiast kawałka sernika. Ja natomiast w święta nie rezygnuję ani z jednego ani z drugiego! Jak zatem powinna wyglądać zupa migdałowa z płatkami migdałów?
Komentarze 0