Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Czasem przychodzi taki dzień, że tradycyjny obiad po prostu nie pasuje. Wtedy pojawia się pytanie: Co zamiast mięsa? …Ryba! Szczególnie morska, bogata w kwasy tłuszczowe omega 3, stanowiła będzie doskonałą alternatywę dla często wybieranego kurczaka czy indyka.
Zupa rybna z łososia to esencjonalny wywar z warzywami z dodatkiem tłustej ryby, dzięki której całość staje się bardziej sycąca i aromatyczna. Ziemniaki sprawiają, że jest to też zupa sycąca, a groszek… Groszek to po prostu najbardziej tradycyjny składnik polskich zup rybnych, bez którego nie miałyby one tego wyjątkowego smaku!
Marchewki, pietruszki i kawałek selera, seler naciowy umyć, obrać i pokroić na mniejsze części. Tak przygotowane warzywa umieścić w garnku, dodać liście laurowe, ziele angielskie i zalać wodą. Gotować na małym ogniu.
Krok 2
10 min
W międzyczasie obrać ziemniaki, pora, cebulę i czosnek. Ziemniaki pokroić w kostkę, pora w półksiężyce, posiekać cebulę i czosnek. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić przygotowane ziemniaki, pora, cebulę i czosnek.
Krok 3
5 min
Filet z łososia podzielić na mniejsze kawałki.
Krok 4
5 min
Ugotowany bulion przecedzić. Marchewki i pietruszki pokroić w kosteczkę.
Krok 5
2 min
Do bulionu dodać zeszklone ziemniaki, pora, cebulę i czosnek. Dorzucić groszek oraz kawałki łososia.
Krok 6
7 min
Zupę doprawić kurkumą, słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem. Gotować na niewielkim ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie, uważając aby nie rozgotować ryby.
Krok 7
1 min
Zupę rybną z łososiem podawać gorącą.
Krok 1
z
7
Marchewki, pietruszki i kawałek selera, seler naciowy umyć, obrać i pokroić na mniejsze części. Tak przygotowane warzywa umieścić w garnku, dodać liście laurowe, ziele angielskie i zalać wodą. Gotować na małym ogniu.
Krok 2
z
7
W międzyczasie obrać ziemniaki, pora, cebulę i czosnek. Ziemniaki pokroić w kostkę, pora w półksiężyce, posiekać cebulę i czosnek. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić przygotowane ziemniaki, pora, cebulę i czosnek.
Krok 3
z
7
Filet z łososia podzielić na mniejsze kawałki.
Krok 4
z
7
Ugotowany bulion przecedzić. Marchewki i pietruszki pokroić w kosteczkę.
Krok 5
z
7
Do bulionu dodać zeszklone ziemniaki, pora, cebulę i czosnek. Dorzucić groszek oraz kawałki łososia.
Krok 6
z
7
Zupę doprawić kurkumą, słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem. Gotować na niewielkim ogniu aż wszystkie składniki będą miękkie, uważając aby nie rozgotować ryby.
Krok 7
z
7
Zupę rybną z łososiem podawać gorącą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 1