Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łososia myję, osuszam ręcznikiem papierowym, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiam oliwą, oprószam solą. Tak przygotowaną rybę wstawiam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę 30 minut.
W tym czasie przygotowuję zupę. Szparagi myję, odrywam i wyrzucam zdrewniałe końce, nie obieram. Odcinam główki, resztę podlewam wywarem i gotuję 15 minut.
Gotową zupę zestawiam z kuchenki.
W małym garnuszku zagotowuję ok. 0,5 l wody, dodaję szczyptę soli i cukru, na wrzątek wrzucam główki szparagów i gotuję 5 minut.
W tym czasie miksuję zupę na gładki krem, dodaję zahartowaną śmietanę i dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Ugotowane główki szparagów odcedzam.
Zupę podaję z kawałkami pieczonego łososia i główkami szparagów. Główki szparagów można też wrzucić bezpośrednio do garnka z zupą 5 minut przed końcem gotowania i zmiksować zupę razem z nimi na gładki krem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0