Zupa truskawkowa z makaronem i melonem
Tagi: zupa owocowa

Czas przygotowania: do 30min Poziom trudności: łatwy
Zupy owocowe nie muszą być nudne! Zupa truskawkowa z makaronem i melonem, udekorowana orzeźwiającą miętą i podawana na zimno powinna się spodobać także tym, którzy z zupami owocowymi wiążą niemile wspomnienia z dzieciństwa.
Zupa truskawkowa z makaronem i melonem to właściwie pyszny, orzeźwiający deser. I co ważne – błyskawiczny. Wystarczy zmiksować składniki na gładki krem, doprawić i tak przygotowany chłodnik podać z ugotowanym i przestudzonym makaronem.
Z podanej ilości składników uzyskacie 2 porcje zupy. Smacznego 😊
Zupa truskawkowa z makaronem i melonem:
- 500g truskawek
- pół melona
- 1/4 szklanki jogurtu greckiego
- cukier lub ksylitol do smaku
- szczypta cynamonu i imbiru
- listki mięty do dekoracji
- 150 g makaronu świderki
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przelewamy zimną wodą.
- Do odszypułkowanych truskawek dodajemy kawałki melona, miksujemy z dodatkiem cukru i szczypty cynamonu. Dodajemy jogurt grecki i ponownie miksujemy.
- Zupę dekorujemy plasterkami truskawek i melona, dekorujemy świeżyli listkami mięty.





