Zupa truskawkowa z makaronem i melonem

Tagi:

Zupy owocowe nie muszą być nudne! Zupa truskawkowa z makaronem i melonem, udekorowana orzeźwiającą miętą i podawana na zimno powinna się spodobać także tym, którzy z zupami owocowymi wiążą niemile wspomnienia z dzieciństwa.

Zupa truskawkowa z makaronem i melonem to właściwie pyszny, orzeźwiający deser. I co ważne – błyskawiczny. Wystarczy zmiksować składniki na gładki krem, doprawić i tak przygotowany chłodnik podać z ugotowanym i przestudzonym makaronem.

Z podanej ilości składników uzyskacie 2 porcje zupy. Smacznego 😊

Zupa truskawkowa z makaronem i melonem:

  • 500g truskawek
  • pół melona
  • 1/4 szklanki jogurtu greckiego
  • cukier lub ksylitol do smaku
  • szczypta cynamonu i imbiru
  • listki mięty do dekoracji
  • 150 g makaronu świderki

Przygotowanie:

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, przelewamy zimną wodą.
  2. Do odszypułkowanych truskawek dodajemy kawałki melona, miksujemy z dodatkiem cukru i szczypty cynamonu. Dodajemy jogurt grecki i ponownie miksujemy.
  3. Zupę dekorujemy plasterkami truskawek i melona, dekorujemy świeżyli listkami mięty.
.

Zobacz też

Napisz komentarz.

Twój email jest niewidoczny dla innych. Pola wymagane są zazaczone *