Zupa z białej fasoli z białymi warzywami i kiełkami

Tagi: ,

Zupa z białej fasoli nie musi być czasochłonna! Możecie ją przygotować w kilkanaście minut i bez wielogodzinnego moczenia suchej fasoli. Wystarczy sięgnąć po fasolkę z puszki, a jako bazę do przygotowania fasolówki wykorzystać Zupę Fasolową Nasza Specjalność Winiary, w której znajduje się nie tylko fasola, ale również idealnie do niej dobrane zioła i przyprawy.

Zupa z białej fasoli podana w postaci kremu pysznie smakuje z chrupiącym dodatkiem. Nie zawsze jednak muszą to być grzanki. Tym razem do zupy dodałam kiełki, a dokładnie mieszankę, w której znalazły się między innymi chrupiące kiełki soczewicy.

Z podanej ilości składników przygotujecie 3-4 porcje zupy. Smacznego 😊

Zupa z białej fasoli krem z kiełkami:

Przygotowanie:

  1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż, dokładnie płuczemy, kroimy w półtalarki. Tak przygotowane warzywa szklimy na maśle klarowanym.
  2. Ziemniaki i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do pora z cebulką, chwilę smażymy.
  3. Podlewamy warzywa 0,5 l wody, gotujemy 10 minut.
  4. Zawartość torebki z zupą fasolową rozprowadzamy w 0,2l zimnej wody, dodajemy do warzyw, gotujemy 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
  5. W razie konieczności doprawiamy zupę solą i świeżo mielonym pieprzem.
  6. Zupę miksujemy na gładki krem.
  7. Zupę podajemy z fasolką z puszki (można dodać fasolkę przed zmiksowaniem zupy na krem), kiełkami i kleksem śmietany.

Zobacz też

Napisz komentarz.

Twój email jest niewidoczny dla innych. Pola wymagane są zazaczone *